WAT WE DOEN

Tandtechnisch laboratorium Geuzebroek maakt alle tandtechniek die nodig is voor de mond:

 • gebitsprothesen,
 • frameprothesen,
 • kroon- en brugwerk,
 • facings,
 • implantaatwerkstukken,
 • splinten,
 • MRA’s /antisnurkbeugels,
 • specialistisch werk zoals holleklosframeprothesen en
 • allergievrije gebitsprothesen gemaakt met Luxene.
  Wij werken voor zowel tandartsen en tandprothetici als voor andere tandtechnische laboratoria.

MAATWERK

Ieder mens is uniek, daarom zijn al onze producten individueel vervaardigd. Natuurlijk voldoen ze aan de Wet Medische hulpmiddelen.

VAKMANSCHAP

Vakmanschap vereist kennis. Onze kennis wordt al sinds 1920 opgebouwd en gewaarborgd. Door onze ruime ervaring is tandtechnisch laboratorium Geuzebroek een betrouwbare leverancier. Wij gebruiken grondstoffen met de beste producteigenschappen. Bovendien letten wij op eventuele allergische reacties die onze producten kunnen veroorzaken, zodat wij onze klanten goed kunnen adviseren.

BESTELLEN EN BEZORGEN

Wij leveren door heel Nederland en erbuiten. Onze eigen chauffeurs of onze nachtkoerier komen bij u langs. Daarnaast kunt u altijd werk sturen naar onze postbus voor een snelle levering.

Team

Wie werken er bij Geuzebroek

 • Andre Bos

  Framemedewerker
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 36
  Specialisatie: Laserlaswerk

 • Bart Blankenaar

  Chef frameafdeling
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 31
  Specialisatie: bedrijfsleider

 • Esther Geuzebroek

  Directie
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 17
  Specialisatie: Visie en toekomstontwikkeling Geuzebroek

 • Hans Scholten

  Expeditiemedewerker
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 5
  Specialisatie: klantenknuffelaar

 • Herman Hageman

  Framemedewerker
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 38
  Specialisatie: ontwerpen frames

 • Thea Koper

  Administratiemedewerker
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 38
  Specialisatie: orderverwerking 

 • Nanning Dijkstra

  Chef Kroon- en brugwerkafdeling
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 37
  Specialisatie: implantologie 

 • Paj Sattabut

  Prothesemedewerker
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 9
  Specialisatie: Prothetiek

 • Robby Rustveld

  Chef protheseafdeling
  Aantal jaren bij Geuzebroek: 9
  Specialisatie: all round prothese technicus

HISTORIE

Hoe het begon.

Tandtechnisch laboratorium Geuzebroek is in 1920 opgericht door Willem Geuzebroek. Hij is begonnen als tandtechnicus in dienst van een tandarts, zoals destijds gebruikelijk was. Toen de tandarts stopte met zijn praktijk, bood hij Willem de mogelijkheid om met de apparatuur van de tandarts voor zichzelf te beginnen. Zo is hij in 1920 gestart op de Oude Burgwal in Haarlem. In de oorlog verhuisde het tandtechnisch laboratorium naar de Wilhelminastraat 18. In 1948 kon er een pand gekocht worden uit de domeinen en zo is het bedrijf verhuisd naar zijn huidige locatie Wilhelminastraat 65.

Lees verder

Aanvankelijk maakte tandtechnisch laboratorium Geuzebroek alleen (rubber)prothesen en kroon- en brugwerk. In 1937 werd een licentie met Howmedica getekend om vitallium te mogen gebruiken om frames te maken voor frameprotheses.

Tweede generatie

In de tweede generatie zijn er drie zonen van Willem in de zaak gegaan. Zo is het logo met de drie schaduwen ontstaan. Willem vond dat je een bedrijf moest leiden als een ridder. Die kent geen bezit, staat slechts ten dienste van zijn omgeving en beheert het geheel. … Nijgh (de vader van Lennaert Nijgh) heeft het logo ontworpen, samen met Jo Geuzebroek, die het bedrijf samen met Frans Geuzebroek voortzette.

Jo Geuzebroek was een prothesetechnicus en Frans Geuzebroek een frametechnicus. In de jaren 80 van de vorige eeuw hebben de zonen Tom en Hans Geuzebroek het bedrijf overgenomen.

Grote verbouwing

De tweede generatie heeft de panden Wilhelminastraat 61, 63 en 67 gekocht en in 1980 is er een grote verbouwing geweest om van de vier herenhuizen één werkpand te maken, met de nodige wenteltrappen en tussenmuren. Dit was nodig om de bijna honderd medewerkers op twee verdiepingen te kunnen huisvesten.

Vierde generatie

In 1993 besloten de broers Hans en Tom om gescheiden verder te gaan. Hans Geuzebroek nam het bedrijf over en Tom Geuzebroek werd tandarts met een eigen praktijk. In 1999 kwam Esther Geuzebroek in het bedrijf en daarmee was de vierde generatie een feit.

Inklappen

CroppedImage400250-geuzebroek-1933-1bprintensepia

HISTORIE

Ontwikkelingen in het vak

CroppedImage400250-geuzebroek-3sepiacscherp-1950

Productontwikkelingen

Na de oorlog zijn er vele grondstofverbeteringen gekomen en is het rubber in de prothese vervangen door kunststof. Ook de hechting van porselein op goud is doorontwikkeld. Daarnaast heeft de ontwikkeling van frameprothesen een vlucht genomen doordat mensen meer te besteden kregen en kozen voor een mooiere en beter zittende prothese.

Lees verder

Vanaf de jaren 90 zijn de ontwikkelingen van een volkeramisch materiaal op gang gekomen. Deze hebben geresulteerd in de doorontwikkeling van zirkoniumdioxide. Dit materiaal vervangt goud bij het maken van kronen. Het wordt sinds 2004 in huis gefreesd op onze eigen Cercon-freesmachine.

In de loop der jaren zijn implantaten en sloten ook deel gaan uitmaken van de tandheelkundige oplossingen. Hierdoor kunnen we steeds mooiere oplossingen bedenken, die esthetisch een steeds fraaier resultaat geven.

Tandtechnisch laboratorium Geuzebroek heeft drie afdelingen: Prothese, Frame en Kroon- en Brugwerk. Daarmee zijn we een allround laboratorium. Door onze jarenlange ervaring op alle gebieden kunnen wij met alle materialen werken en die toepassen voor alle mogelijke oplossingen.

Inklappen

HISTORIE

Toekomst

Door nieuwe mogelijkheden in de additievenproductie (AM) kunnen nu al vele zaken geprint worden in kunststof of metaal. Deze ontwikkelingen zullen in de komende jaren het ambacht vervangen: het eindproduct wordt ontworpen met software en hardware en het wordt geprint in het eindmateriaal. Wij houden deze ontwikkelingen scherp in de gaten, onder meer door beurzen en congressen te bezoeken en contacten te onderhouden in de AM-industrie.

CroppedImage400250-geuzebroek-1967