Tegenwoordig komen allergieën meer voor. Ook in uw mond kunnen reacties ontstaan op de materialen die wij hebben geleverd. U kunt uw klachten het beste bespreken met uw tandarts. Die kan nagaan wat u in de mond heeft en welk materiaal een reactie kan veroorzaken.

ALLERGIE

Klachten

Welke klachten kunnen duiden op een allergie?
Blaasjes, rode vlekken en rode uitslag in uw mond.

Voelt u zich fysiek beter zonder bepaalde tandtechnische producten in uw mond? Overleg bij twijfel altijd met uw tandarts.

ONDERZOEK

Er wordt veel onderzoek gedaan naar allergieën, maar veel is nog niet duidelijk. Om uit te zoeken waar uw reactie vandaan komt, is het belangrijk om de volgende zaken te weten:

  • Welke materialen heeft u in uw mond?
  • Heeft u nog andere materialen in uw lichaam (denk aan kunstheup, pacemaker, etc.)?
  • Gebruikt u medicijnen?
  • Geven bepaalde etenswaren of andere producten ook een reactie in/op uw lichaam?

Als u de antwoorden op deze vragen weet, kunnen de artsen en wij beter bepalen waar de problemen ontstaan zijn en welke oplossingen er zijn voor uw geval.

Klachten wegnemen

Houdt u er rekening mee dat een mens doorlopend te maken krijgt met chemische producten in ons dagelijks leven en dat het dus goed mogelijk is dat niet meer te traceren is hoe uw klachten ontstaan zijn. Maar het wegnemen van huidige klachten is dan misschien wel mogelijk.

UW GEZONDHEID

Wij waken over uw gezondheid door ons continu af te vragen of wij nog de juiste materialen gebruiken of dat voortschrijdend inzicht aanleiding geeft tot het verbeteren of veranderen van bepaalde materialen en technieken. U kunt ons te allen tijde bevragen als u zich afvraagt of ons product wellicht problemen in uw lichaam veroorzaakt.

Geuzebroek gebruikt als sinds jaar en dag bepaalde producten ter voorkoming van reacties. Zo zijn onze splinten en ankers aan prothesen bijvoorbeeld met Nikkel vrije haakjes en knopankertjes verwerkt.
Ook in onze regulatiedraad is Nikkelvrij.

Zo gebruiken we het liefste onze hoogedellegering DGV08 of onze Cercon zirkoniumdioxiode materialen om kronen en bruggen mee te maken.

Ook worden onze frames van Vitallium Special gemaakt. Deze legering is zuiverder en kent een hogere flexibiliteit en langere levensduur.
Bent u allergisch voor chroom of cobalt, dan kunt u een goudframe laten maken. Dit wordt alleen vergoed indien u bewezen allergisch bent voor chroom of colbalt en de tandarts dit aanvraagt.

Daarnaast kunnen de protheses met Luxene afgeperst worden zodat de reactie die ontstaat op de gewone kunststoffen ophoud.

VRAGEN AAN UW TANDARTS

Wat kunt u als consument aan uw tandarts vragen?

  • Waar komt het product vandaan?
  • Welke grondstoffen worden ervoor  gebruikt?
  • Welke service en garantie krijg ik achteraf?
  • Indien ik garantie krijg, over welke termijnen spreken we dan?
  • Als iets stukgaat, hoe snel is het dan hersteld?

Vraag uw tandarts dus met welk laboratorium hij/zij samenwerkt, zodat u weet waar uw producten gemaakt zijn.

NEDERLANDS FABRICAAT

U betaalt voor onze producten een gemiddelde Nederlandse prijs. U krijgt hier ook echt Nederlands fabricaat voor. Daardoor is het product dat u gekocht heeft voor ons volledig traceerbaar naar de gebruikte grondstoffen.

ONDERHOUDSADVIEZEN

Voor uw nieuwe tanden en kiezen

Prothese, frameprothese of kunststof plaatje

U kunt (frame)protheses en kunststof plaatjes het beste schoonhouden, door ze in de Biotex of groene zeep te leggen. Als u uw prothese ’s nachts draagt, kunt u deze als u aan het douchen bent in een kommetje met dit schoonmaakmiddel leggen.
Na het weken maakt u uw prothese schoon met een protheseborstel. Deze heeft twee kanten waarmee u de binnen- en de buitenkant eenvoudig kunt schoonborstelen.

Lees verder

Let op: GEEN tandpasta gebruiken. Dit is een schuurmiddel dat de kunststof extra doet afslijten waardoor u eerder aan een nieuwe prothese of een opvulling van uw gebit toe bent. Liever ook geen bruistabletten gebruiken, deze maken de kunststof eerder broos en oud.

Heeft u bruine kalkaanslag op uw prothese? Leg die dan in schoonmaakazijn. Dit lost in de meeste gevallen het probleem op.
Is de aanslag hardnekkig, dan kunnen wij uw prothese (tegen een vergoeding) schoonmaken. U bent de prothese dan een dag kwijt.

Klikprothese

U kunt uw klikprothese op dezelfde manier onderhouden als een gewone prothese. Wij adviseren u uw mond met een fluoridevrije tandpasta te poetsen, omdat u implantaten in uw mond heeft.

Inklappen

CroppedImage400250-protheseborstel-binnenkant
CroppedImage400250-mond-tandenborstel

Kroon en bruggen

Alle materialen die wij verwerken kunt u in de mond gewoon poetsen met tandpasta.
LET OP: Als u implantaten in uw mond heeft, adviseren wij tandpasta zonder fluoride te gebruiken.

Gebitsbeschermers, splinten, antisnurkbeugels

Gebitsbeschermers, splinten en antisnurkbeugels kunt u het beste afspoelen onder lauwwarm water en vochtig opbergen. Omdat deze producten met warmte vervaardigd zijn, kunt u ze niet in de vaatwasser of met heet water reinigen.